Dior inspired spring make up FOR LESS! ;)

Salutare si bine v-am regasit pe blog,

Chiar daca am lipsit o perioada (cu scuzele de rigoare 😀 ), nu m-am gandit nici o secunda sa renunt la activitatile de aici. Trec printr-un moment de schimbari (pozitive majoritatea) si ma bucur de fiecare zi frumoasa pe care o traiesc. ❤ De altfel se anunta luni foarte pline pentru mine. Va doresc si voua sa aveti parte de un inceput de primavara infloritor si energic.

Poate va e greu sa ma credeti, dar saptamana trecuta am realizat de 4 ori machiajul de astazi cu intentia sa il pozez ca sa il postez pentru voi si abia a patra oara, am reusit pe furis sa scot cateva poze. De fiecare data intervenea ceva, ba un apel interminabil, ba trebuia sa plec in graba, ba musafiri. In sfarsit….. :))))) era si cazul….

EN

Hello girls and welcome back to the blog,

Even if I missed a period (with apologies 😀 ) I have not thought giving up  the activities here. I’m going through a time of changes (mostly positive) and I enjoy every beautiful day I’m living. ❤ Next months also promise to be very busy for me. I wish you too to have part of a thriving and energetic early spring. It may be hard to believe me, but last week I made 4 times todays makeup, intending to pose it and post it for you, and only the fourth time, I managed to stealthily out some pictures. Every time something came up…an endless call and had to leave in a hurry, guests etc. Finally ….. :))))) it was about time ….

Ok…acum cateva cuvinte despre ceea ce vedeti in poze: m-am inspirat din colectia de primavara Dior- “regatul culorilor”. Ei au realizat un machiaj proaspat de primavara. Pleoapele sunt un degradè de la roz pana la mov, cu linia genelor si unghiul extern mai marcat, dar fara o linie precisa de eyeliner. Luminozitatea este data de creionul khol gri- argintiu de pe rima interna. Mi s-a parut extrem de interesant faptul ca desi au folosit nuante roz pentru ochi, fardul de obraz si buzele sunt in culori piersicii si oranj delicat. Tenul este luminos si fresh, fara o conturare evidenta de bronzer, dar cu mult blush pe pometi.

EN

Ok … now a few words about what you see in the picture: I got inspired by Dior’s spring colection- “kingdom of colors”. They made such a glowy fresh makeup. The eyelids are a gradient from pink to purple, with a more accentuated lash line and outer angle, but without a precise line of eyeliner. The brightness is added by a silver gray Khol pencil on the internal rhyme. I found it very interesting that although they used pink shades for eyes, they opted for peachy and soft oranges on cheeks and lips. The complexion is bright and fresh, with no obvious delineation of bronzer, but lot of blush.

Dior_new_spring_make_upBuro_Cover

Fiecare colectie Dior de primavara ma incanta in adevaratul sens al cuvantului, dar uitandu-ma la paletele pe care le am deja am ajuns la concluzia ca as putea realiza multe makeup-uri dragute cu ele, dar voi nu le mai puteti gasi, fiind editie limitata. Asa ca astazi, ma folosesc de o paleta imensa de la Marionnaud, care e la indemana tuturor si de alte cateva produse pe care le aveam deja. Da, anul acesta m-am abtinut de la a mai achizitiona machiaje care sunt editie limitata, tocmai pentru ca odata trecut sezonul, devin de negasit. 😀

EN

Each Dior spring collection delights me in the true sense, but looking at the palettes I already have, I reached the conclusion that I could do some more cute makeups with them, but you can no longer find the limited edition. So today, I use a huge palette from Marionnaud, which is available to everyone and a few other products that I already have. Yes, this year I refrained from further purchase limited edition makeup, just because once passed season , become hard to find.

Dior

Tehnica propriu zisa pentru realizare o gasiti in video-ul de AICI.

The actual technique for achieving this look is in THIS VIDEO.

DSC_1836blog

DSC_2058 blog

OCHI:  In cateva cuvinte simple, am intins o baza de fard mov pastel pe toata pleoapa si in pliu. Apoi cu o nuanta de roz deschis am conturat unghiul intern pana la mijlocul ochiului. Cu un roz putin mai accentuat am insistat deasupra unghiului intern. In partea externa m-am folosit de o nuanta de mov mat peste care am suprapus un mov cu reflexe burgundy, totul bine blenduit si amestecat pentru a rezulta delicat. In partea de jos un creion bej- sampanie peste care am intins un fard argintiu si putin din cele doua movuri de mai sus pe linia genelor.

TEN:   Ca si fond de ten am ales unul semi-mat, cu o textura usoara. Am inlocuit bronzerul cu o nuanta de fond de ten mai inchis pentru putin contur, dar fara linii evidente. In loc de clasicul fard de obraz tip pudra, am ales tot un produs crema, care ofera un efect mult mai natural. M-am ajutat de blusul piersiciu din paleta Marionnaud pentru a intensifica putin efectul natural al blush-ului crema. Iluminatorul folosit in partea inalta a pometelui este tot sub forma de crema.

BUZE: Pentru nuanta de oranj delicat de pe buze, am ales un ruj hidratant cu stralucire de gloss.

EN

EYES: In a few simple words, I stretched a pastel purple eyeshadow base all over the eyelid and crease. Then with a shade of pink I shaped inner corner to the middle of the eye. With a little more pinkish shadow I insisted on top internal angle. In the external I used a shade of matte purple on which we superimposed a purple with burgundy hints, everything well blended and mixed to look delicate. At the bottom a champagne pencil, over which I stretched a bit of silver shadow and the two mixed  purples again, above the lash line.

COMPLEXION: As a foundation I chose a semi-matte one, with a light texture. I replaced the bronzer with a darker foundation shade for a short outline, without clear lines. Instead of the classic powder blush, I chose all creamy items that provides a more natural effect. I enhanced the natural effect of the cream blush with a touch of a peachy powder from the Marionnaud palette also. The illuminator used on the high part of the cheekbone is also a liquid one.

Lips: For the delicate shade of orange lips, I chose a moisturizing lipstick with glossy shine.

20150217_175750

Si cam asta e, super simplu si fresh, cu o paleta care aparent nu are nimic deosebit, dar de care va puteti folosi pentru a realiza nenumarate alte combinatii. Un review mai amanuntit urmeaza in postarea urmatoare. 😉

And that’s about it, super simple and fresh, with a palette that apparently has nothing special, but that you can use to perform many other combinations. A more in-depth review will be in the next post. 😉

DSC_2059 blog

DSC_2074

DSC_2060blog

DSC_2092 blog

DSC_2086

DSC_2084

Sper ca v-am motivat si pe voi sa faceti putina selectie in trusa voastra de machiaj si sa treceti de la clasicul smoky eye negru la ceva mai proaspat si delicat, in ideea ca primavara e dupa colt 😀

I hope I have motivated you to do some selection in your makeup kit and go from the classic smoky black eye to something fresh and delicate, thinking that spring is around the corner 😀

Kisses,

Maria ❤

Lista produselor /  Products

Ten / Complexion

YSL Teint Encre de Peau B20

Dior NudeSkin Foundation nr.030

Pupa Like a Doll Cream Blush nr.201 w/ Marionnaud Palette peachy blush over

MUFE HD powder

Ochi / Eyes

Urban Decay Primer Potion

Marionnaud Large Makeup Palette

DiorShow Extase Mascara

Sephora Nano eye pencil nr. 09

Buze / Lips

Chanel Rouge Coco Shine nr. 69 (“flirt”)

15 Comments on “Dior inspired spring make up FOR LESS! ;)”

  1. Pingback: Insta week :) | INSTANTMAGIC

  2. E delicat machiajul tau, dar daca vrei o umila parere imi place cum iti sta si cu culori mai tari!
    New post on Talis Romania – Talis la Mariage Fest 2015, editia de primavara

    Like

  3. Draga Maria,
    Înainte de tot, iti multumesc pentru activitatea ta de pe blog. Te urmăresc constant si ma bucur ca ai revenit cu o noua postare. Ador sa iti citesc fiecare articol pentru ca, pot spune, ma regăsesc prin tine. In scris ul tau scoti in evidentă multa naturalețe, simplitate, elegantă si multa pasiune in tot ceea ce faci. De multe ori am “notat” sugestiile tale si am ținut cont in alegerea produselor de make up si vreau sa iti spun ca mi au prins bine. Astept cu nerăbdare noi postări despre vestimentației, make up si de ce nu, poate despre vacante, sugestii despre locuri de vizitat…
    Inainte de încheiere, am o intrebare… Ce fond de ten crezi ca ar fi mai indicat pentru un ten gras si cu ușoare probleme acneice? Exista o baza de machiaj suficient de buna? Sau o crema hidratanta? Am incercat multe produse si nici un rezultat. Dupa cateva ore tenul meu se transforma in unul de cera din cauza excesului de sebum si tendința pelii de a elimina make ul.
    Te pup Draga mea Maria si la cat mai multe postări. Succes in tot ceea ce faci si primăvara acesta sa iti aducă multe împliniri.

    Liked by 1 person

    • Hello Criss, multumesc mult pentru cuvintele tale, chiar ma bucur sa stiu ca sugestiile mele de pe blog iti sunt de ajutor si ca te regasesti. Incerc sa ma organizez mai bine pentru viitoare postari cu tinute si ceva vacante. 😉
      Cat despre fond de ten….daca vrei ceva cu o acoperire f buna iti recomand Double Wear de la Estee Lauder. E genul de fond de ten consistent, care acopera totul si rezista la caldura, sebum etc. De asemenea se usuca mat si nu ai nevoie de pudra. Ti-as recomanda sa ceri un tester si sa il probezi inainte sa il cumperi, s-ar putea sa nu iti placa. Cel mai bine arata daca il aplici cu un buretel umed. 😉 O alta varianta ar fii Teint Idole de la Lancome, care este tot rezistent la transfer, dar are un finish mai natural, satinat. Daca il pudrezi (pudra Rimel-stay matte sau MAC Blot powder) ii maresti rezistenta si s-ar putea sa fii chiar multumita. Am scris cateva cuvinte despre el in postarea Oldies but goldies-2014 favorites. Ceva mai accesibil ar fii fondul de la Roche posay, care e indicat tenului cu probleme. Cat despre creme, cred ca trebuie sa gasesti ceea ce ti se potriveste tie! Pielea tinde sa produca si mai mult sebum, atunci cand inlaturam nivelul normal printr-o curatare agresiva. Cred ca secretul sta in curatare, exfoliere si hidratare optimala. Am sa scriu cat de curand despre un aparat care mi-a schimbat complet tenul (inainte aveam aceeasi problema ca si tine). Ti-as recomanda sa inlocuiesti tipicul gel spumant de curatare plin de sapun si alte porcarii cu ceva mai bland, pentru un ten normal. Stiu ca suna absurd, dar la mine a fuctionat. O masca cu argila o data sau de 2 ori pe saptamana poate absorbii excesul din pori. Exista creme matifiante ( de ex. Clinique – stay matte hydrator) care sunt menite sa mentina excesul sub control. Pentru orice fel de alte detalii, te invit sa imi scrii in privat pe facebook si sa imi spui daca ai testat ceva din ce ti-am recomandat si cum ti se pare. Te pup si te imbratisez cu drag! ❤

      Like

Leave a comment